Praktisk info

Praktisk info

Her finner du svar på de vanligste spørsmålene vi får fra våre gjester på Bergen Julemarked.


Spørsmål og svar Våre partnere Presse

Spørsmål og svar

Her finner du svar på de vanligste spørsmål fra besøkende på Bergen Julemarked. Dersom du har andre spørsmål kontakt oss gjerne.

Koster det noe å komme inn på Bergen Julemarked?

Nei, det er gratis adgang på julemarkedet og i Varmestuen. Ønsker man en tur med noen av attraksjonene koster billettene kr 50 (hestekarusell) eller kr 60 (pariserhjul) per tur. Billetter selges i billettbodene på julemarkedet.

Hva er åpningstidene på Bergen Julemarked?

Bergen Julemarked holder åpent kl 10-21 alle dager i perioden 28. november - 22. desember 2019*
*På torsdag 12. desember holder julemarkedet åpent til kl 24, da er det byNATT med nattåpne butikker i hele Bergen sentrum.
**På siste åpningsdag søndag 22. desember stenger julemarkedet kl 18.

Hvor ligger det informasjon om dagsutstillerne?

Informasjon om de 12 nye dagsutstillerne hver dag ligger under Juletorget i menyen. Her kan man se hvem som stiller ut de ulike dagene, og hva de selger.

Kan man spise på Bergen Julemarked?

Ja. På Bergen Julemarked er det mange utstillere med matservering.
Maten kan nytes utendørs mens man beveger seg rundt på julemarkedet, eller tas med inn i Varmestuen hvor det er ekstra oppvarmet med 240 sitteplasser og bar med alle rettigheter.
Det er også matservering med sitteplasser og alle rettigheter inne på Michelsen julekafé. Her kan man ikke nyte medbragt.

Hvor mye koster en tur med hestekarusellen eller pariserhjulet?

En tur med hestekarusellen koster 50 kroner. En tur med pariserhjulet koster 60 kroner. Billettene kjøpes i billettlukene på julemarkedet.

Er det toaletter på Bergen Julemarkedet?

Ja, på Bergen Julemarked er det toaletter, handicap-toalett og stellerom. Toalettene har innlagt varmt og kaldt vann samt avløp, og regelmessig renhold.

Er det fremkommelig for bevegelseshemmede på Bergen Julemarked?

Alle terskler har rullestolvennlige ramper, og det er tilrettelagt med handicap-toalett.

Er det alkoholservering på Bergen Julemarked?

I Varmestuen som er ekstra oppvarmet er det over 240 sitteplasser og stor bar med alle rettigheter. Man kan kjøpe forskjellige retter hos matutstillerne, og sette seg inn i Varmestuen for å spise maten, eller bare varme seg litt. Varmestuen holder åpent kl 10-21. Større grupper over ca. 10 personer kan forhåndsreservere bord, ring leder Varmestuen Heidi Kvalheim på telefon 90085198 eller send e-post til varmestuen@bergenjulemarked.no

Er det stellerom på Bergen Julemarked?

Ja, på Bergen Julemarked er det toaletter, handicap-toalett og stellerom. Toalettene har innlagt varmt og kaldt vann og avløp, har regelmessig renhold og er gratis å benytte.

Er det barnevennlig på Bergen Julemarked?

Ja, det er barnevennlig på Bergen Julemarked.  En tur med hestekarusellen eller i pariserhjulet er populært. Det er ingen aldersbegrensning på hestekarusellen. I pariserhjulet må man være minimum 100 cm høy, og barn må reise sammen med far eller mor. Alle dører har barnevognvennlige ramper, og på handicaptoalettet er det stellebord for de minste. Deler av julemarkedet er inne i oppvarmede telt, og Varmestuen er ekstra oppvarmet så man kan varme seg hvis man begynner å fryse. På julemarkedet er det mat og drikke tilpasset våre yngste gjester.

Er det mulig å reservere bord i Varmestuen?

Ja, grupper på mer enn ca. 10 personer kan reservere bord i Varmestuen. Da må man kontakte leder Varmestuen Heidi Aas Kvalheim på telefon 90085198 eller e-post varmestuen@bergenjulemarked.no

Er det lov å ta med hunder på julemarkedet?

Vi anbefaler ikke våre gjester å medbringe hunder på julemarkedet av hensyn til allergikere. Dette er i tråd med NAAFs policy for pelsdyr i det offentlige rom. På julemarkedets inne-områder er det ikke tillatt med hund. Forbudet gjelder ikke service- eller førerhunder.

Aktuelt lovverk: Likestillings- og diskrimineringsloven

Våre partnere

Bak Bergen Julemarked står et stort spleiselag som ønsker å bidra positivt til å utvikle Julebyen Bergen. Nedenfor ser du noen av samarbeidspartnerne som på forskjellig vis støtter arrangementet.

Presse

Pressekontakter for Bergen Julemarked er:

Thomas Ottesen
Markedssjef
Bergen Julemarked AS
Telefon +47 90981414
E-post: thomas@bergen-chamber.no

Steinar Kristoffersen
Daglig leder
Bergen Julemarked AS
Telefon +47 90011020
E-post: steinar@bergen-chamber.no


@bergen_julemarked på instagram